DER ER INGEN BJERGE I DANMARK

Julia Butschkow

DER ER INGEN BJERGE I DANMARK

 

Noveller, 2011.

 

 

Der er ingen bjerge i Danmark er tretten skarptskårne fortællinger om mennesker i dagens Danmark. Tilsyneladende ganske almindelige mennesker. Men under overfladen kan hvad som helst ligge skjult.

”Der er ingen bjerge i Danmark, ikke sådan for alvor i hvert fald. Isbjerge er der til gengæld masser af – i dansk fiktionsprosa, og i særdeleshed i den Butschkow serverer i sit seneste værk.”

 

* * * * * Politiken

 

 

”Julia Butschkow, som fik sit store gennembrud med den kritikerroste roman ”Apropos Opa”, er nu klar med novellesamlingen ”Der er ingen bjerge i Danmark”, som tegner et portræt af det at være menneske – i Danmark. Og det er blændende.”

 

Dagbladenes Bureau

 

 

”Det er evnen til at ændre på rutinen, der kendetegner normaliteten. Og det er evnen til at ændre på det normale, der kendetegner novellekunsten. Den evne har Julia Butschkow.”

 

Weekendavisen

 

 

"Det er helt normalt og ser meget almindeligt ud - på overfladen. For selvom Danmark er et land uden bjerge, ligger der nemlig en truende og udefinerbar fare gemt lige under overfladen. Graver man et spadestik for dybt, bryder helvede løs... Samlingen er meget svær at lægge fra sig under læsningen og ligeledes svær at ryste af sig bagefter."

 

* * * * * Kultunaut.dk

 

 

”Butschkow er sikker i sin sprogstil og i sin samfundsskildring. Her er tale om 13 præcise punktnedslag i dagens Danmark, og skulle man om 30 år blive bedt om at pege på et værk, som pinpointer tiden omkring 2011, kan man med sindsro svare 'Der er ingen bjerge i Danmark'.”

Litteratursiden.dk

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved